En snygg skype-exit

Den 31 Juli 2021 är stänger Skype för gott. Vilket är ingen anledning till panik men vad finns det för alternativ? egentligen stänger de inte Skype utan det integrerats i Microsoft Teams. Teams har funnits ute i två år nu och har haft stor framgång, som Microsoft snabbast växande produkt genom tiderna med 13 miljoner aktiva användare dagligen är Teams redo att ersätta Skype for Business Online. Teams finns tillgängligt i  Office 365 standard packet och flera har det säkert redan tillgängligt.

Redan idag är Teams så mycket mer än vad Skype for Business Online är även om det fungerar lite annorlunda. Jag tror att många som håller kvar vid Skype for Business Online inte gör det för att de tycker Teams är dåligt utan mer ser svårigheterna i att göra övergången smidig, få en fungerande struktur och få med sig hela organisationen.

Ingenting kommer ändras i Skype for Business Online fram till nedstängningen, däremot händer det mycket i Teams.  Man kommer att missa mycket av det nya genom att hänga kvar vid Skype, så vänta inte i onödan. Qsi kan hjälpa er med er Skype-exit och övergång till Teams.

Tillbaka till nyheter

Kontakta Oss