Vi har satt upp höga mål som inte bara reflekterar resultat, utan vi vill också bli de bästa arbetsgivarna och den bästa leverantören. Det är det vi jobbar mot. Därigenom tror jag också att vi kommer att växa. Vi är 15 stycken i dag. Om två år ska vi vara dubbelt så många.

Henrik Bergqvist, QSi

Henrik Bergqvist ny VD på QSi

Henrik Bergqvists uppdrag som ny vd för it-leverantören QSi är tydligt: företaget ska växa. Det passar det målinriktade före detta golfproffset väl. Förvaltning ligger inte för honom. Utveckling är hans främsta drivkraft.

I höst tillträdde Henrik Bergqvist som vd för it-leverantören QSi Sweden AB i Hässleholm, ett uppdrag som han har via sitt eget bolag.

Närmast kommer han från vd-rollen inom Bromöllabolagen, som omfattar de kommunala bolagen Bromöllahem, Bromölla Energi & Vatten, Bromölla Fjärrvärme och Bromölla Fritidscenter, som han självmant lämnade förra våren när han kände att hans uppdrag var slutfört.

Att vara vd är inget självändamål, menar Henrik Bergqvist, men uppdraget passar väl ihop med hans egenskaper. Som en av sina främsta styrkor lyfter han fram förmågan att lyssna in synpunkter och idéer från många olika håll och utifrån dem se vilka steg man bör ta härnäst.

Henrik Bergqvist föredrar utvecklingsarbete, att hitta de vägar en organisation måste ta för att komma vidare. Förvaltning är han däremot inte lika intresserad av. I samband med att han slutade på Bromöllabolagen blev han intervjuad i tidningen, där han lyckades förmedla just detta, vilket fick QSi att höra av sig redan samma dag.

– Om man ser till det som jag gjorde i Bromölla handlade det om ett slags organisationsutveckling och om att sätta en struktur på sikt. Det är lite av mitt uppdrag här också. Så även om det är en helt annan bransch går det ut på att hitta vad som kan göra oss slagkraftiga framåt.

Jag har kommit fram till att jag är världsmästare på att omge mig med rätt människor. Och ska man ha en enda bra egenskap i rollen som vd är det ju förmågan att omge sig med duktiga medarbetare

Henrik Berqvist, QSi

Henrik Bergqvist medger att hans egna it-kunskaper är starkt begränsade. Han är glad om han lyckas starta datorn, få igång word och kanske skicka och ta emot mejl. När han handplockades till QSi tänkte han först att de hade ringt fel, men det var helt andra egenskaper som företagets ägare var ute efter.

För QSi handlar det både om att leverera det som behövs här och nu och att förutsäga framtidens behov. Den tidigare vd:n har redan satt verksamhetens ramverk. Rutiner och arbetsbeskrivningar är på plats. Nu gäller det att driva utvecklingen vidare.

Där kommer Henrik Bergqvist in i bilden. Hans uppdrag är att ta reda på hur QSi kan positionera sig framöver. Ägarna har satt ett tydligt mål: företaget ska växa.

– Vi har satt upp höga mål som inte bara reflekterar resultat, utan vi vill också bli de bästa arbetsgivarna och den bästa leverantören. Det är det vi jobbar mot. Därigenom tror jag också att vi kommer att växa. Vi är 15 stycken i dag. Om två år ska vi vara dubbelt så många, säger Henrik Bergqvist.

Han återkommer hela tiden till vikten av skickliga medarbetare och att han på QSi har lyxen av att vara omgiven av personer med spetskompetens. Det ger honom den stabila grund han behöver för att komma in med nya perspektiv och rita kartan framåt.

– På Handelshögskolan hade jag Micael Dahlen som lärare och han är en av de mest fantastiska människor som jag har stött på. I boken Kaosologi skriver han att alla människor är världsmästare på något, och jag har kommit fram till att jag är världsmästare på att omge mig med rätt människor. Och ska man ha en enda bra egenskap i rollen som vd är det ju förmågan att omge sig med duktiga medarbetare.

Tillbaka till nyheter

Kontakta Oss