I år tar vi tillbaka makten till människan och sätter både oss och det som gör oss unika i fokus.

Eslövs Kommun

QSi deltog i Eslövs Näringslivsdagar 2019

Vi besökte Eslövs näringslivsdagar för att utmanas, inspireras, bygga nätverk och göra affärer. Detta var orden som evenemanget utlovade och levererade. Båda Anna och Henrik som var de två från QSi som besökte eventet var väldigt nöjda med upplägget och organisationen. Eventet skedde i de underbara lokalerna på Eslövs Medborgarhus där de klassiska 50-talet gör sig påmint i varje detalj och är idag lika funktionellt som mötesplats som när det byggdes.  Att få möjligheten att få inspiration från talare och möta andra företagare i kommunen var inte något QSi tänkte missa och årets tema var lika intressant, Människan i fokus. De senaste åren har mycket av diskussionen kretsat kring digitalisering, robotisering och artificiell intelligens. I år tar vi tillbaka makten till människan och sätter både oss och det som gör oss unika i fokus säger Eslövs kommun.

NÄRINGSLIVS­SEMINARIUM

Så här såg schemat ut för seminariet.

08.00 Välkommen till en dag full av möjligheter! Registrering och frukost.
08.20 Tag plats!
08.30 Dagens moderatorer Johanna Kajson och Staffan Taylor hälsar tillsammans med Kommunstyrelsens ordförande i Eslövs kommun, Johan Andersson, välkommen.
08.45 MAGDALENA FORSBERG
Skidskytten Magdalena Forsberg är en av Sveriges populäraste idrottare alla kategorier. Svenska folket har röstat fram henne till hela fyra Jerringpris. Magdalena vet av egen erfarenhet att nyckeln till framgång är att sätta upp rätt mål och att verkligen ta reda på vad som krävs för att nå sitt mål. Hur lyckades hon bli bäst och dessutom behålla sin position på toppen i många år?
09.35 ANDERS NYBERG
Anders Nyberg är VD på Apotek Hjärtat och har under hela sitt yrkesliv arbetat med detaljhandelsfrågor, bland annat som vice vd på ICA, vice vd med ansvar för affärsutveckling på Axfood och som regionchef på Åhléns. Anders delar med sig av Apoteket Hjärtats företagskultur, som han menar är långt viktigare än ett företags strategier. Culture beats strategy, är hans devis.
10.05 Moderatorerna leder samtal i soffan mellan Anders Nyberg och ett par Eslövsföretagare på temat företagskultur.
10.20 Frukt och fikapaus och mingel i foajén
10.45 MALOU VON SIVERS
Malou von Sivers är journalist, moderator, föreläsare och känd TV-profil. Hon har lång erfarenhet som arbetsledare och av att leda komplicerade kreativa processor och kommer under föreläsningen att tala om de viktiga mötena människor emellan, förändringsprocesser och om hur man får balans i livet.
11.15 Moderatorerna leder samtal i soffan mellan Malou von Sivers och ett par Eslövsföretagare på temat förändringsprocesser.
11.30 ARASH GILAN
I en värld där allt digitaliseras, vad händer då med det som inte kan digitaliseras? Arash Gilan är en digital expert som sätter det mänskliga perspektivet i centrum. Det digitala berör precis allting i samhället idag, där människa och maskin måste samexistera. Hur ska man förhålla sig till digitaliseringen? När kan den vara ett stöd respektive ett hinder? Allt börjar och slutar med det som vi människor har gemensamt men som maskinen saknar – känslor och upplevelser. .
12.15 Moderatorerna sammanfattar dagen
12.30 Lättare lunch och mingelmöten på Medborgarhuset

Vi ser fram emot att möta er där nästa år för är man aktiv inom Eslövs kommun vill man inte missa detta.

Tillbaka till nyheter

Kontakta Oss