Varning för falska mail

Vi vill varna för phising mail som cirkulerar just nu. I mailet vill avsändaren ge sken av att ett Office 365-konto du/ni äger håller på att stängas ner och att du måste gå in på länkarna i mailet för att förhindra att detta händer. Om du råkar trycka på någon av länkarna i mailet som skickas ut så kan virus installeras på din dator utan att du själv märker av det.

De som har satt ihop phisingmailet har varit väldigt noggranna och är man inte observant är det lätt att ta mailet för ett riktigt mail från Microsoft. På bilden nedan kan ni se ett exempel på ett sådant mail.

 

Saker som avslöjar att mailet inte kommer ifrån Microsoft själva:

Felaktig avsändaradress: Avsändarens e-postadress är noreply-services@email-rnicrosoftonline.com. Notera att Microsoft använder adressen @email-microsoftonline.com och inte @email-rnmicrosoftonline.com

Fel ordval: I ämnesraden på mailet står det ”Will be disable”. Microsofts mail skickas automatiskt från deras system och innehåller aldrig skrivfel.

Var därför extra uppmärksamma på mail som kommer från Microsoft som verkar misstänksamma. Om ni får mail och är osäkra på om innehållet är okej eller om det eventuellt kan vara något virus, tveka inte att kontakta oss på QSi så hjälper vi er att avgöra om mailet är från en säker källa eller om det kommer från någon bedragare.

Taggar :

Det går inte att kommentera detta ämne

Scroll to Top