Ett flertal kunder har råkat ut för bedragare som ser ut att komma internt från en chef.

De kommer ett mail som ser ut att vara från en chef till företagets ekonomiansvarig. De använder chefens riktiga namn och riktiga mailfot m.m. som ber om hjälp med en akut betalning. Mailet kommer egentligen från en extern adress, ofta @execs.com, men Outlook visar ju gärna bara namnet om man inte tittar noga. Första mailet innehåller inte mycket men svarar man på det kommer instruktioner om en utlandsbetalning. Nästa mail är också editerad så det står chefens äkta epost-adress i historiken vilket gör det ännu svårare att upptäcka.

Hos en kund har de varit ännu mer avancerade genom att först låtsas vara en kund åt företaget, för att få ut info om beställningar och sen vänt på det och låtsas vara företaget mot kunden och styra om betalningarna på deras ordrar.

 

Det går inte att kommentera detta ämne

Scroll to Top