Kommunikationslösningen som kan växa

Central controller för effektiv styrning

Stoby Måleri AB är ett växande företag med kontor och butiker på ett flertal orter i Skåne och Småland.

Företaget bedriver verksamhet inom tre områden och vänder sig till privatpersoner, företagskunder och industri. Butikerna har ett stort sortiment och visar bland annat miljöer till kök och badrum. På entreprenadsidan finns hantverksproffs som hjälper både privatpersoner och företagskunder. Inom området industri finns det stor erfarenhet av bland annat industrigolv, husindustri och rostskydd. Huvudkontoret ligger i Hässleholm.

I samband med expansion av verksamheten och flytt till nya lokaler på flera orter så ställdes Stoby inför en utmaning när det gäller trådlös datakommunikation. Man behövde byta strategi och införa en lösning som är skalbar och centralt managerad. En lösning för att ta in nya kontor på ett enkelt sätt behövde utarbetas.

QSi har installerat en centralt styrt WLAN-system som ger dem en skalbar miljö för att publicera ut trådlöst nätverk samt ett helt separat gästnät. Fördelen med den valda lösningen är bland annat att verksamheter kan komma till eller flytta men ändå infogas i IT-driften på ett enkelt sätt. Gästnätet erbjuder besökare tillgång till internet helt utanför Stobys egna system och nät.

Sedan lösningen togs i drift har vi utvidgat nätet vid flera tillfällen, t ex med  nya butiker och med det visat att lösningen var den rätta för Stoby.

 

Taggar :

Det går inte att kommentera detta ämne

Scroll to Top