Jobba hemma-dagen

Jobb är inte något man går till utan något man gör

Microsoft slår ett slag för det nya arbetssättet. Man vill visa att med teknikens hjälp kan vi anamma en ny syn på arbete.

Alla på QSi kan tyvärr inte delta eftersom det även i år krockar med Jobba hos kunder-dagen. Glädjande nog så är det i huvudsak där vi är.

Tanken är dock god och vi ställer oss bakom den. Många av de lösningar vi levererar möjliggör också att man kan jobba på ett flexibelt sätt med verktyg som stödjer arbetsprocessen istället för tvärtom.

Så här formulerar Microsoft det:

I generationer har vi gått till våra arbeten. Till fälten, till fabrikerna, till kontoren. Hemma är hemma och jobbet är jobbet.

Givetvis kan inte alla jobba var de vill men vi på Microsoft tror att mångas liv skulle bli lite enklare med en ny syn på arbetslivet. Med ny teknik kan fler och fler ta med sig sitt jobb. Vi kan samarbeta på distans. Vi behöver inte missa dagislämningen för att hinna till mötet. Eller sitta i avgasstinna bilköer morgon efter morgon.

Den 6 februari organiserar vi för andra året i rad Jobba hemma-dagen. Ett sextiotal företag och organisationer har redan ställt sig bakom initiativet, men vi behöver bli fler. Vi tror att det finns fler företag och organisationer som vill förändra synen på arbete – från en plats man går till, till något man gör.

Vi ser det som vårt ansvar att gå i bräschen för en kultur där medarbetare är medmänniskor, där vi värdesätter prestation framför närvaro. Där vi erbjuder teknik som gör att vi kan arbeta när, var och hur vi vill. Så att människor får mer tid och naturen lite andrum.

Gör som vi, stäng ned kontoret den 6 februari och låt era medarbetare jobba hemifrån. Inte för att de måste. Utan för att de kan. Och för att de får.

Om du har en idé om hur du vill jobba men saknar IT-stödet för att göra det är du välkommen att kontakta QSi.

Det går inte att kommentera detta ämne

Scroll to Top