Office 365 migrering åt global kund

Från Google Apps till Office 365

QSi har under den andra halvan av 2011 haft förmånen att få jobba nära elektronikkomponenttillverkaren NOTE i it-projekt inom flera områden.

Ett tydligt avgränsat projekt i detta var migreringen från Google Apps till Office365. I samband med att detta projekt slutfördes blev NOTE intervjuade av Computer Sweden om vilka argument som hade drivit fram förändringen. Här kommer citat från Computer Sweden.

Kostnader – Går på ett ut

För företagstillämpningar räcker det inte med gratisversioner av applikationerna i Google Apps, då kostar det. Dessutom tillkommer alltid kostnader för utbildning på nya grejer.

Funktionalitet – Bättre i Office 365

Program som Office, SharePoint och Lync har utvecklats under en längre tid och har därmed fler funktioner, men Google lägger ständigt till nya funktioner i sina motsvarigheter.

Integration – Tungt vägande

Integrationen mellan komponenterna i Microsofts Office 365 har pågått i många år och har kommit längre än vad Google har hunnit med. Dessutom finns mängder av andra applikationer på Microsofts marknadsplats som enkelt kan pluggas in i Office 365. För Googles motsvarighet, App Engine for Business, är läget för tillfället oklart.

Service och support – Lokalt vinner över centralt

Brister i support är kanske det tyngsta skälet till att många företag är tveksamma till eller överger Googles molntjänster. Många upplever Googles support via nätet som alltför förenklad. Här kan Microsoft dra fördel av sitt nätverk av lokala partner, som nu i allt större utsträckning även omfattar Microsofts molnstrategi.

Övervakning – Stopp för tredje part

Många kunder till Google Apps gratisversioner upplever det som obehagligt, eller helt omöjligt, att Google till exempel loggar informationen som skickas med e-post.

 

Taggar :

Kommentera

Scroll to Top